Fotoproject Minerva voor het leven/ Vanitas, een grootse stapeling der spullen

De Leidse Studenten Vereniging ‘Minerva’ (LSV Minerva of Minerva) is een traditionele gemengde Leidse studentenvereniging. Ze ontving haar huidige naam op 1 januari 1974 na een fusie op 26 september 1973 tussen het Leidsch Studenten Corps `Virtus Concordia Fides’ (1839) en de Vereeniging voor Vrouwelijke Studenten te Leiden (1900). LSV Minerva is de oudste studentenvereniging van Leiden. De LSV Minerva telde in 2013 bijna 1700 leden. Aan het eind van de Leidse introductieweek van 2013 had de vereniging 392 nieuwe inschrijvingen.
Fotoproject Minerva voor het leven 2014Leven. Geboorte, huwelijk, dood maar ook oorlog en strijd. Het afscheid de dood, opgroeien vergaring van kennis en overdragen van kennis. Een band voor het leven, broederband. ‘Minerva voor het leven’ als metaforische onderlegger voor de geënsceneerde fotografie. De leden en alumni ‘zijn’ of ‘spelen’ zichzelf in het decor van het gebouw.

Vanitas, een grootse stapeling der spullen.Een grootse stapeling van spullen. De leden gebruiken het gebouw en de spullen. Lang na het afstuderen keren zij nog regelmatig terug. De mensen worden ouder maar de plek en de spullen blijven bestaan. Wij zijn er maar even, Minerva voor altijd.
De roekeloosheid van de jeugd binnen de bestendigheid van de Minerva.Concept en fotografie: Jeronimus van Pelt • licht: Ilya van Marle en Eric Stofmeel • visagie: Milla Kramenstetter • nabewerking: Monique Smets • styling: Jeronimus van Pelt • productie: Peter Reijn, Mette Visser, Lavinia Lurvink • Sponsoring: Marcel Brunsveld van Trialschool (Motoren van Beta en kledingvan Jopa), QuaLily, John van Ruijven (bloemen).